Az üveg szemüveglencsék

Üveg szemüveglencse

Szemüveg - kalauz

Egy hozzászólás Minden szemüveg vásárlás előtt álló ember felteszi magának a kérdést, hogy vajon az előnyöket és hátrányokat mérlegelve, üveg, vagy inkább műanyag szemüveglencsét válasszon, ugyanis a szemüveglencse gyártás általában három anyagból történik: üveg, polikarbonát, vagy CR A döntés nehéz ugyanis több szempontot is figyelembe kell venni. Ilyenek például a strapabíróság, tisztaság, karcállóság, kényelem, szépség és nem utolsó sorban a könnyű viselet.

üveg szemüveglencse

Rövid kis blog cikkünkben segítünk összefoglalni a különböző lencse anyagok előnyeit és hátrányait. Az üveg szemüveglencse A szemüvegoptika legrégebben használt üveg szemüveglencse az üveg. A tiszta optikai minőségű üveg alapanyaga a homok, amely természetesen nem sima homok, hanem fémtől és egyéb idegen anyagtól mentes, megtisztított homok.

üveg szemüveglencse

A lencse előnyei Kiváló, jó megmunkálás esetén és homály mentes tisztaság Karcállóbb mint a műanyag társai Az üveget mindkét oldala üveg szemüveglencse, így a legkiválóbb optikai tisztaságot lehet biztosítani Hátrányai: Nehezebb mint a CR és a polikarbonát lencsék Drágább Esetenként balesetveszélyes CR szemüveglencsék Kezdetekben az akril anyag közelítette meg a legjobban az üveg szemüveglencsék minőségét, azonban ez az anyag nagyon könnyen karcolódott és kopott.

Ezt követte a CR Columbian Resins lencsék megjelenése, amely erősebbnek és karcálóbbnak bizonyult, mint az akril társa és mindezek mellett a legfontosabb, hogy üveg szemüveglencse az üveg lencsék tisztaságát és ez az a tényező, ami miatt mi a Zentra Optic-nál a CR lencse mellett tettük le a voksunkat!

üveg szemüveglencse

Előnyei: Strapabíróbb mint az üveg, azonban nem törésálló Könnyebb mint az üveg.